view_cart MW Office Solutions - Leuwico Als werken leuk mag zijn.

View Cart's

Een multifunctionele mobiele Cart welke specialisten de mogelijkheid geeft computer systemen te gebruiken daar waar nodig.

Deze View Cart's worden gebruikt binnen het ziekenhuis onder andere op de afdelingen OK-Radiologie (Bucky-kamer)

Leuwico heeft de mogelijkheid om deze Cart aan te passen aan de wensen van de gebruiker. Uiteraard zoals alle producten van Leuwico is de View Cart eenvoudig in hoogte te verstellen. Een nieuwe bredere toepassing is het gebruik ten behoeve van Multimedia doeleinde, en een verder gebruik van het mobiele draadloze EPD

Leuwico EMR-CART

EPD Beschrijving: Elektronisch PatiŽnten Dossier

Het elektronisch patiŽntendossier (EPD) is een softwaretoepassing waarin medische patiŽntengegevens in digitale vorm bewaard en beschikbaar gemaakt worden. Het doel van een EPD is meestal het huidige of toekomstige zorgproces rondom een patiŽnt te ondersteunen. De meeste EPD systemen bevatten de patiŽntengegevens afkomstig van ťťn enkele organisatie (of organisatiedeel), bijvoorbeeld een ziekenhuis of een huisartsenpraktijk. Sommige EPDs bevatten de patiŽntengegevens afkomstig uit een regio of een land. Een voorbeeld is het Nederlandse initiatief tot het vormen van een nationaal EPD.

Gerelateerde softwaretoepassingen

EPD als begrip wordt gebruikt voor een hele reeks softwaretoepassingen. Deze toepassingen delen het feit dat zij als rol hebben digitale medische patiŽntengegevens op te slaan en beschikbaar te stellen. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen het EPD zelf en de praktijkmanagementsystemen en Ziekenhuis Informatie Systeem die de meer organisatorische/financiŽle/logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en de patiŽnten managen.

Naast de door zorgverlenende organisaties beheerde EPDs is er tevens een vorm waarbij de patiŽnt zelf online zijn patiŽntengegevens beheerd. Deze vorm van EPD is in het engels bekend als een PHR (Personal Health Record).

Nederland: Landelijk EPD

Een aantal belangrijke ontwikkelingen zijn door de overheid in gang gezet om tot een landelijk elektronisch patiŽntendossier te komen. De inspanningen worden gecoŲrdineerd door NICTIZ. Die organisatie coŲrdineert de aanleg van de benodigde infrastructuur (Aorta) namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Via dit systeem kunnen zorginstellingen informatie in elkaars systeem opvragen.